Wendy Ebus

Wie, Wendy Ebus, Wendy en het Verscholen LandWie schrijft nou die verhalen op over de bewoners van het Verscholen Land?

Ik ben Wendy Ebus, en ik ben ik van jongs af aan een vaste bezoeker in het Verscholen Land. En toen ik zelf kinderen kreeg, nam ik hén weer mee naar het Verscholen Land. Ook de kinderen die dan weer bij ons kwamen spelen gingen graag mee naar buiten. Zo hebben we allemaal heel veel tijd doorgebracht in de natuur van het Verscholen Land.

Nou schreef ik altijd al graag en veel: dagboeken, ellenlange brieven, lesmateriaal voor studenten, verslagen van verre reizen, ik word er gewoon blij van om dat allemaal op te schrijven.

Ik heb dan ook meerdere boeken geschreven, de titels staan beneden aan deze pagina.

Maar met de verhalen over het Verscholen Land ging het anders.

Op een dag ging ik achter mijn computer zitten om een spel uit te schrijven. Dat wilde ik de volgende dag buiten gaan spelen met een nieuw groepje kinderen. Maar toen ik twee uur later stopte met typen, had ik de eerste drie hoofdstukken geschreven van wat later dit boek zou worden.Wie, Wendy Ebus, het Verscholen Land

En zo ging het telkens: ik ging achter mijn computer zitten en voor ik het wist was ik een verhaal aan het schrijven dat door een stem in mijn oor werd verteld.

Ik kende die verhalen nog niet en vond het dan ook heel apart om ze zomaar op te kunnen schrijven. En het leuke was, ik kon iedereen in het verhaal zien met mijn binnen-ogen. Heel duidelijk! En horen kon ik ze ook.

Dus ik heb zo goed mogelijk geprobeerd om alles te beschrijven zoals het me verteld werd en zoals ik het zag.
Zodat iedereen die de verhalen leest gewoon over mijn schouders mee kan kijken naar alles wat er in en rond het Verscholen land gebeurt.

Ik heb bij elk boek ook de spellen opgeschreven die wij vroeger deden om de weg naar het Verscholen land te vinden. Zodat jullie zelf ook op onderzoek kunnen gaan. Een aantal van die spellen staan al op deze site en ik hoop dat je ze allemaal gaat uitproberen.

Het stopt trouwens niet bij één boek, dat weet ik nu al!Wie, Wendy Ebus, het Verscholen land, bos Rekem, hei, bos, natuur
Er komt een hele serie over het Verscholen Land: magische kinderboeken die natuurbeleving bevorderen en fantasie prikkelen.

Wat ik ook nog doe: telkens als ik de natuur in ga probeer ik jullie óók mee te laten kijken naar wat ik kan zien van het Verscholen Land. Die dingen zet ik dan weer op Facebook en Instagram. Op die manier kun jij óók ontdekken wat er nog allemaal Verscholen is!

Nou, tot ziens in het Verscholen Land dan maar, ik moet nu weer gaan schrijven!