Flodder Modder

FlodderModder is overal buiten te vinden, maar je moet er wel een beetje een getraind oog voor krijgen om het te ontdekken.

FlodderModder is namelijk een soort grond, kleigrond, die lekker vet en plakkerig kan worden als je er nét genoeg water bij doet.
Hoe vaker je uitprobeert of de modder die je tegenkomt in de natuur lekker plakt in je handen, hoe sneller jij als een volleerde Flodderaar direkt FlodderModder zult kunnen herkennen.

Soms is er na een flinke regenbui vooral buiten aan de rand van velden goeie vette FlodderModder te vinden. Daar kun je dan een flinke emmer van mee nemen en dan kun je in je tuin of op het balkon er mee aan de slag gaan.
Vraag wel iemand mee om de emmer te dragen want een volle emmer FlodderModder is bijna niet te tillen!

Cool!

Maar wat nog veel leuker kan zijn is ter plekke kunstwerken te maken van FlodderModder.

Gewoon, op een veldweg, of aan de rand van een veld, of midden op een bospad. Met goede FlodderModder kun je hele huizen bouwen, want FlodderModder plakt onwijs goed om takjes en stokjes heen.

Zo kun je een elfen dorp bouwen, of de Hal van Wijze Woorden nabouwen, gewoon, buiten in de natuur.
Je kunt het allemaal versieren met bladeren, of besjes, bloemen, mos, mooie steentjes, schelpen zodat het ook echt op het Verscholen Land gaat lijken.

Oh ja, en weet je wat leuk is:  Als FlodderModder opdroogt wordt ie best wel hard. Dus alles wat je van FlodderModder maakt kan wel een tijdje blijven bestaan, zolang het tenminste niet gaat regenen en alles weer nat wordt.

Dus kun je bijvoorbeeld de volgende dag nog een keer teruggaan om te kijken of alles er nog staat.

Oh, enne, regel met je ouders van te voren dat jouw kleren en jij (behoorlijk) vies mogen en kunnen worden, want dat hoort onvermijdelijk bij Flodder- en Fleddermodder.
Het wordt, als je het goed doet, altijd een flinke kledder boel!