De boeken over het Verscholen Land

Het Verscholen Land is de naam van de serie magische kinderboeken.

Natuur beleven, Verscholen, natuurgebied,de kleine Weerd, Rekem,

Waarom magisch? Omdat de verhalen de fantasie van kinderen (en volwassenen) prikkelt; de lezer maakt kennis met elfen en met een aantal zaken die niet direct in onze wereld duidelijk waarneembaar zijn maar die in de elfenwereld heel normaal zijn.
Die elfen wereld ligt eigenlijk gewoon midden in onze mensen-wereld; maar dan diep verscholen in de bossen, de velden, en soms zelfs in een mooie grote tuin.

Daarnaast kunnen kinderen, zeker de wat gevoeligere onder hen, zich moeiteloos herkennen in de stoere en onbesuisde Vuurdoorn, de bedachtzame en stille Pluis, of in de ondeugende en recht-door-zee Ranonkel.

Ook zijn de avonturen die de mensen en de kinderen in deze boeken beleven in de mensenwereld herkenbaar. Rick slaapt graag uit, Lieze kliedert aan de ontbijttafel en oma Tinkel is een hele gezellige en lieve oma, zoals oma's vaak zijn.

Met de spellen die achterin elk deel staan worden de kinderen gestimuleerd om naar buiten te gaan en op ontdekking te gaan in de natuur. Via deze natuurbeleving kunnen kinderen de kleine en grote avonturen uit de verhalen naspelen en zo zelf op zoek gaan naar het Verscholen Land.

En voor wie verder kan kijken dan ratio, bieden deze boeken naast leuke avonturen ook een heel aantal kleine en grote inzichten en ontdekkingen:
want in onze wereld is zoveel méér te zien en te ervaren, als je maar weet hoe je moet kijken.

Ga je mee op reis?

water, het verscholen land, natuur, idylle